Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BESZÉLGETÉS- egy nálunk okosabbal

2012.06.07

 

BESZÉLGETÉS

egy nálunk okosabbal

 

Rettentőn tépelődtem magammal, mint örök ellenséggel. Jaj! Ma megint gyűlöltem! Egy embert! Jaj! Pontként lebegő agyam csak ide tudott koncentrálódni: gyűlöltem! Megint. Mint sokszor éltemben. Hozzákezdtem oly sok okoskodó szellemi szent torzó által ajánlott lélekölő lelki gyakorlat végzéséhez.. Kezdtem, de nem tettem. Szólt egy hang hozzám oly teljesen, mit ritkán tapasztaltam. Akkor szólt olykor s akkor, mikor nem gyűlöltem. Csak akkor.

Valami változott – villant tudatomba otrombán logika kényszerképzete, küzdve azzal, mi gondolkodás néven türemkedik elménk rég nem tiszta régióiba. Mit folyton mérgez szemtelen szellemes szennyes keshedt retkesen vemhes álságos gondolkodók vad hada, kik kiölni igyekeznek lelkek hatalmát emberi test s lélek felett.

Gyűlöltél, igen! És?! Természetes emberi érzés. Van mert ilyennek teremtettél. Tudsz szeretni és gyűlölni. Tudsz bántani és bántódni. Tudsz szerelmet érezni és tudsz eltaposni. Egyszóval meg tudod ismerni az emberi érzelmek teljes repertoárját.  

Egy kérdés marad. Miért? Így megismerheted azt mi kedves és jó, mi bántó és rossz ember számára. Megtudod miért érdemes küzdeni és megismered azt is mit érdemes megtartani, mint emberi szent érzést. Ilyenkor vesztesz büszkeséget, nyerhetsz  sok emberséget mi mindenek felett feljebb vezet a jó felé. Ostorozhatod önmagad rossz gondolataid miatt. Egyet tudnod kell: ha nem érzel nem élsz. Az érzés tesz emberré és nem darab fává élted hosszú folyamán. Ha érzel bármit, ember maradsz, ha kiölöd érzéseid elveszted emberi léted alapját. Ne hagyd kiölni léted egyik értelmét.

Érezz mint egy ember, szeress mint ha Isten lennél, feltétlen és türelmesen. Légy türelmes mindenkivel, főleg önmagaddal, mint a leggyengébb láncszemmel. Ha önmagam nem szeretem, és nem vagyok vele türelmes, hogyan lehetnék mással ilyen nemes érzelmekkel teli?

Létezik az ego, mint kiölhetetlen saját tulajdon. Hiába harcolunk a ténnyel, mégis létezik. Jó ez így.  Az egót egész éltünkben lelkesen nevelgetjük oly nagyra, ahogy minden lehetőségünk és képességünk engedi. Semmi baj nincs ezzel, ha képesek vagyunk továbbfejlődni. Ha nem fejlődsz, megmaradsz egoista vadbaromnak, kinek semmi más nem fontos, csak tenmagad. Fejlődj! Állítsd szolgálatba az egódat! Érezz úgy mások irányába, mint önmagadnak. Tégy úgy másokkal, mint önmagaddal tennél. Szeresd úgy az embereket mint magadat!

Gyűlöltél ember- hallom szózatot. Ez is a javadra szolgál. Most már tudod mit érez a gyűlölő ember és így megismerheted mit érez az kit gyűlöltek. Tanulj ember, hisz minden jónak tudása javadra van s lesz, míg élsz és teszel. Állítsd szolgálatba egód és jobb leszel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.