Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Gyűlölet Országa

2012.06.05

 

 

A Gyűlölet Országa

 

Kapkodom a fejem, mint golyózáporban a hős katona. Nézem a színes vibráló dobozban, olvasom a világhálón, hallgatom amúgy rendes és becsületes emberek szavaiban. Gyűlölet. Ez lett a jelszó, ez lett az egyetemes magyarországi hitrendszer alapja.

Vizsgáljuk meg egy kicsinykét enciklopédiai szempontból :

a gyűlölet egy tartós vagy rövid idejű érzelmi állapot, amelynek tárgya lehet egy személy, emberek csoportja, állat, vagy tárgy, esetleg elvont fogalom. Lényege  a gyűlölet tárgyának teljes elutasítása, utálata. Lehet konkrét személy iránti gyűlölet, öngyűlölet vagy emberek egy csoportja iránti gyűlölet… sőt ragozhatjuk a végtelenségig.

Nézzük emberi szempontból is : a gondolkodást sutba dobó ember könnyen esik ebbe a hibába függetlenül kortól, nemtől, nemzeti-etnikai-vallási identitásától. Gyűlöl, mert ezt mondták neki, gyűlöl mert nem ismeri és érti, gyűlöl mert jól esik neki … és ezt is sorolhatnám a végtelenségig.

Hazánkban sajnálatos módon, jól tapintható, élesen látható, hangosan hallható és érző lélekkel jól detektálható ezen érzelmi állapot. Nem szeretném hosszasan boncolgatni az okok halmazát, hiszen a gondolkodó ember jól ismeri ezeket. Aki nem gondolkodik úgy sem érti legfeljebb jól kifejtett értékszemléltetést követően.

Kinek jó a gyűlölet? Erre egyértelmű és logikus a válasz : a POLITIKÁNAK természetesen, oldaltól függetlenül valljuk be őszintén. Jó ez a radikálisnak nevezett szélsőjobbnak, jó ez a liberálisnak mondott szélsőbalnak is. Jó ez bizony a középre igyekvő jobbosoknak és balosoknak bármennyire nem teszik nekik ez a tény. Hiszen a gyűlölet megosztja az embereket, kik birkanyájként hagyván magukat terelgetni az istenként felmagasztalt pártvezérek által. A gyűlöletosztás szavazókat hoz a konyhára, sokat, nagyon sokat. A gondolattalan emberi lélek jobban megfogható egy felkínált utálat tárgyával mint a szeretem üzenetével. A lebutított verzió jobban befolyásolható, tovább butítható, könnyen terelhető, hiszen önálló gondolata nincs. Csak látja a vezért, hallja a kolomp hangját és követi, mint marha.

Mit tapasztalok: magyar gyűlöl zsidót mert az pénzhajhász ingyenélő, zsidó gyűlöl magyart mert az mind fasiszta. Magyar gyűlöl cigányt mert az mind lop és rabol, cigány gyűlöl magyart mert az mind paraszt és fasiszta. És sorolhatom a végtelenségig. Ingyenélő, kizsákmányoló, szabadkőműves, tolvaj, rabló, gyilkos, fasiszta, náci, fajgyűlölő, homofób …. etc. etc.

Gyűlölet Országa lettünk kedves barátaim, mert a politikai így akarta. Kellünk a pártoknak, mint egy falat kenyér, kellünk, mint befolyásolható és hülyíthető,  lélektelen massza. Kellünk mert nélkülünk a pártvezérek csak picinyke rajongók által istenített nullák lennének . Számukra a hatalom lételemük, számunkra a hatalmuk kín és szenvedés.

Legyünk gondolkodó emberek! Felejtsük el a gyűlöletet! Kezdjük el tanulni a szeretetet! Kezdjük el tanulni az elfogadást, a jónak látását, lássuk az élet napos oldalát! Nem kell más hozzá csak a gondolkodás ajándéka. Az önálló tiszta gondolat. Semmi más. Neked van önálló, tiszta, szép gondolatod? Terjeszteni jó :D

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.