Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Első véleményem : A Politikáról

2012.04.19

 Akik ismernek tudják jól, hogy nem vagyok jobboldali,nem vagyok balodali, nem vagyok radikális és nem vagyok liberális. Igyekszem önálló gondolkodó lenni , elfogulatlanul létezni , és néha tenni is a jó ügy érdekében.

Ez a jó ügy természetesen nem a politika. Miért is? A rendszerváltás óta eltelt több mint két évtizedet felnőttként éltem végig. Sokat láttam, hallottam, tapasztaltam. Volt olyan párt melyet belülről is jól megismertem. Lelkesedtem eszmékért, lelkesedtem emberek tettéért. Majd felnőttem. Végignéztem azt, ahogy a politika igazi üzleti vállalkozássá növi ki magát , minden párt egy létező üzleti csoport érdekeit kiszolgáló lelketlen társulattá válik. A cél a hatalom és a pénz, semmi más. Eladják szolgálatukat a támogató pénzügyi mamutnak és jól profitálnak belőle. Elvesztik a kapcsolatukat a választókkal és a valóságos világgal, a korábbi szép célok, ideák csak a szlogenek szintjén maradnak meg, a tettek egészen mások lesznek. Célorientáltak. Pénzorientáltak. Tudom! Vannak kivételek! Nos ők a száműzött politikusok, akik már nem tehetnek semmit. Kivégezték őket. Az iparág kiveti magából a rosszul termelőt, a gondolkodót és nem megalázkodót. Ilyen a kapitalizmus. 

A politikusok, a pártok hozzá prostituálódnak az őket finanszirozó pénzügyi hatalomhoz. Ez a tény mindegyik mai hatalmat jelentő magyarországi pártra érvényes oldaltól függetlenül. Nincs kivétel. Bárcsak lenne! Akkor lenne kit támogatni. 

Nos kedves politikusok, önöknél is van nagyobb hatalom. Az önöket megválasztó polgárok. Ahogy a versben is irva vagyon, azért a nép az úr. Lehet butitani, lehet elnyomni, lehet manipulálni. Egy ideig. Mert fel is lehet ébredni a média által manipulált álomvilágból. Egyre többen ébredünk fel és vágyaink vannak. Ne politikusok szabják meg mit szabad akarnunk! Ne önök mondják meg mi a jó nekünk! Tudjuk azt magunktól is jól. A legjobb a politikusok nélküli szabad, gyűlölködésmentes, nyugodt élet. Bizzuk Bölcs, Független, Feddhetetlen, Elfogulatlan emberekre Országunk VEZETÉSÉT! Utópisztikus? Lehet. Mégis ez a jó nekünk választópolgároknak. 

Most még kér a NÉP. Ki tudja meddig? 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.